reede, 19. veebruar 2010

Kultuur on... põmm

Hommikul ärkasin 9.35, aga jõudsin ideaalselt loengusse. Lossi mäest üles ronides hakkas küll seletamatult palav ja tempo oli üsna aeglane, aga muidu olin eeskujulikult varem kohal. Õppejõud sai vähemalt kolm korda hilinejatele rääkida, kuidas ta ikka tahaks, et kõik õigel ajal tuleksid. Muud huvitavat juttu rääkis ka. Näiteks nagu "Kultuursuse piir läheb läbi nööpaugu". Tänase päeva olulisem avastus oli see, kui ma sain teada, millest on tulnud samojeedide nimi. Kuigi ma võiksin seda nende aastate juures juba ise välja mõelnud olla. Ja viimase slaidi peal oli üks lause. Seda võite näha ka postituse pealkirjas. Kultuur on... põmm. Kui õppejõud oli käinud Siberis hante uurimas, siis pidi ta kohalikule vene miilitsale selgitama, kes ta on. Et ta ei ole ei ameerika spioon ega jaapani salakaubavedaja. Ja miilits oli öelnud "Kultuur on..." ja rusikaga lauale löönud. Rohkem õppejõud midagi ei öelnud.

Keeleteaduse loeng oli üllatavalt huvitav hoolimata sellest, et slaidide mahakirjutamiseks tuli arendada müstilist tempot ja käelist osavust (ja siis ka jõudis ainult hädavaevu), ja sellest, et grafoprojektoriga näidatud piltidelt midagi näha polnud, ja sellest, et õppejõu jutt oli kohati arusaamatu. Aga muideks eestlased pole originaalis enda kohta öelnud maarahvas ja oma keele kohta maakeel. Need on hilised saksa tõlkelaenud. Vot.

Keegi oli minu nagis rippuvat jopet miskipärast sikutanud, nii et riputamise naksu lähedalt oli voodri õmblus katki läinud. Miks ta nii tegi?

Lumeuputus on meil siin ka. Kui õue lähed, siis arvesta põlvini lumes sumpamisega. Mul on aga sellised imetabased papud, mis pole tegelikult üldse vist talvel käimiseks mõeldud, aga sooja hoiavad sees ja lume väljas.

Aga nüüd ma lähen kohevarsti suurde linna.

Today's thing to ponder: Milleks pagana pärast nad trükivad vetsupaberile mustreid??

EDIT: Kultuurilugude korduseksami sain õnnelikult C. Selle korduseksamiga on üks teine jutt. Aga  praegu tuju muudkui tõuseb! Vähemalt on sellega lõplikult ühel pool. Lähen nüüd koorin endale porgandeid sel pidulikul puhul.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar