laupäev, 3. märts 2007

Kuues ja ühtlasi viimane õppetund sarjast "Kuidas püüda kinni tuppa sattunud mesilane".

10. Võtta kätte tikutoos seesoleva mesilasega. Viia tikutoos avatud akna juurde ning hoida tikutoosi veidi väljaspool aknaavaust.

11. Nüüd teise käe sõrmega avada ettevaatlikult tikutoos u 50% ulatuses samade liigutustega, nagu juba kirjeldasime köögi stseenis objektide eemaldamisel tikutoosi sisemusest. NB!!! Tikutoos peab olema sellises asendis, et sahtli avatud pool jääks pärast avamist toast eemale ehk õue poole. Muidu võib juhtuda, et tikutoosi avamisel lendab mesilane tagasi tuppa. Kui tikutoos on avatud, peaks mesilane ise kiiresti tikutoosist välja lendama. Kui aga ta on jäänud miskipärast uimaseks, tasub juba avatud tikutoosi õrnalt näpuga koputada. Tavaliselt annab see tulemust ning mesilane lendab välja.

12. Kui mesilane on välja lennanud, on meie eesmärk täidetud. Kui aga mesilane keeldub tikutoosist väljumast, siis on tõenäoliselt tegemist surnud isendiga ja tikutoos tasub tühjendada mesilase laibast, avades ta vähemalt 75% ulatuses ning suunata sahtel alla poole, ise samal ajal ikka veel tikutoosi VÄLJASPOOL akent hoides. Taolise liigutusega peaks olema garanteeritud, et mesilase laip väljub tikutoosist ning pudeneb õue maha. Kui ta aga ei välja mingil põhjusel toosist, tasub taas kord proovida õrnalt koputada tikutoosi pihta, ise samal ajal endiselt tikutoosi väljaspool akent hoides ning sahtel suunatud allapoole. Sellise tehnikaga on garanteeritud, et mesilase laip väljub tikutoosist.

Igal juhul oleme me nüüd niimoodi mesilasest toas lahti saanud.
Sellega on õppetundide sari lõppenud. Loodan, et sain kasulik olla.

3 kommentaari:

  1. Noh, nüüd tuleb varuda endale tikutopse, sest kevad juba koputab koos mesilastega akna taga...aga vähemalt oleme selleks valmis nüüd :D

    VastaKustuta
  2. otsustasin keeleteaduse aluste sihitu õppimise asemel selle õppetunni lugemise kasuks - järelikult on tegu oluliselt kasulikuma materjaliga. muide, leidsin selle päeviku guugeldades, kui püüdsin oma ahastusele seoses keeleteadusega mõttekaaslasi leida. ma ei oska öelda, kas see otsing õnneks läks, kuid mõnes mõttes oli tulemuslik küll.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tunnen kaasa. Minul õnnestus keeleteaduste aluste esimesest poolest kõrvale hiilida, sest olin juba varem läbinud Teaduskooli samasisulise kursuse. Seega konkreetselt selles küsimuses kuidagi aidata vist ei saa.

      Kustuta